Kancelarija člana Predsjedništva BiH u Mostaru postaje sjedište HNS-a Istaknuto

Autor  Okt 23, 2018

MOSTAR - Današnja sjednica Hrvatskog narodnog sabora BiH donijela je odluku kako prostorije na mostarskom Šetalištu, koje su posljednje dvije i po godine bile Kancelarija člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, postaju sjedište HNS-a.

Kako je Klix.ba potvrđeno, to je jedan od današnjih zaključaka Predsjedništva HNS-a, sa sastanka koji se upravo u tom prostoru danas prvi put održao. Ranije su sjednice Predsjedništva HNS-a najčešće održavane u zgradi HDZ-a, u ulici Kneza Domagoja.

Hercegovački mediji koju su vijest neslužbeno objavili u toku noći, komentarišući iznenadnu lokaciju današnjeg sastanka, naveli su kako nedavna izjava Marija Karamatića da Željko Komšić neću ući u Kancelariju člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda u Mostaru nije bila ništa drugo nego njegova najava ove Kancelarija člana Predsjedništva BiH u Mostaru otvorena je 11. aprila 2016. godine, a bila je smještena na mostarskom Šetalištu. Koristio ga je Dragan Čović za svoje obaveze člana Predsjedništva BiH, prenose Nezavisne.com.

Hrvatski narodni sabor je organizacija koja okuplja deset partija s hrvatskim predznakom u Bosni i Hercegovini, uključujući najveće - Hrvatsku demokratsku zajednicu BiH i HDZ 1990.

Podsjetimo, Željko Komšić, kao kandidat za člana Predsjedništva je u toku izborne kampanje najavio zatvaranje kancelarije člana Predsjedništva u Mostaru. Komšić je nakon izboora poručio da želi da to obećanje ispuni, te da će predložiti da se ovaj prostor ustupi i pomogne prenamjeni u svrhu stvaranja zajedničkog prostora Univerziteta i Sveučilišta u Mostaru.

  1. Najnovije

Arhiva

« Novembar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30