Zbog ubistva sarajevskih policajaca uhapšen Srećko Trifković, poznati automafijaš iz RS

Autor  Okt 29, 2018

Pripadnici MUP-a KS uhapsili su jednu osoba koja se dovodi u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Ona je privedena u prostorije Tužilaštva Kantona Sarajevo na ispitivanje i određeno joj je 24-satno zadržavanje.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o muškarcu koji je priveden na području Republike Srpske tokom nastavka akcije.

Saznajemo da je riječ o osobi incijala T. S. Prema informacijama "Avaza", radi se o Srećku Trifkoviću, poznatom automafijašu iz Istočnog Sarajeva.

Ova osoba predata je u nadležnost Tužilaštva KS i nalazi se na zadržavanju. Više informacija bit će poznato nakon tužilačke odluke - rekla nam je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Prema nezvaničnim informacijama "Avaza", fokus istrage u protekla 24 sata usmjeren je na pretres lokacija na Sokocu i u Han-Pijesku.

Inače, on je optužen u predmetu "Volan" skupa s 24 osobe. Nakon hapšenja u martu određen mu je jednomjesečni pritvor, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Ova grupa, čiji je bio član, krala je luksuzne automobile u periodu od 2011. do 2017. godine, i to na području Sarajevskog, Hercegovačko-neretvanskog i Tuzlanskog kantona, kao i na području Istočnog Sarajeva.

U optužnici je navedeno da su članovi grupe, prema tačno utvrđenim i podijeljenim ulogama i zadacima u strukturama takozvane automafije, uglavnom u noćnim satima, koristeći specijalni alat i pribor, naoružani i maskirani, koristeći radiostanice podešene na policijske frekvencije kako bi pratili kretanje policije, krali skupocjena vozila, najčešće na području Sarajevskog kantona, Istočnog Sarajeva, Tuzlanskog kantona i zapadne Hercegovine.

Vozila su skrivana na pripremljenim lokacijama u Sarajevu, Lukavici, Palama i Sokocu, nakon čega su kontaktirani vlasnici vozila, od kojih je iznuđivan otkup.

(Revolucija.info / Avaz)

  1. Najnovije

Arhiva

« Novembar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30