Članak je filtriran: Srijeda, 17 Oktobar 2018

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH i kandidat ove stranke za hrvatskog člana Predsjedništva na proteklim izborima, Dragan Čović, izjavio je da je "brojniji narod u BiH poslao poruku Hrvatima.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 17 Oktobar 2018 22:02

I dalje bez rješenja za smještaj migranata

SARAJEVO - Koordinator sa međunarodnim organizacijama koje se bave pitanjem migranata Husein Delić izjavio je Srni da je u posljednje vrijeme povećan broj migranata na području Velike Kladuše, a da i dalje nema nikakvog poboljšanja uslova za njihov smještaj.

Objavljeno u BiH
Srijeda, 17 Oktobar 2018 21:53

Pavić: Ne podnosim ostavku

BANJALUKA - Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić rekao je da su glupost informacije da podnosi ostavku na mjesto predsjednika stranke.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 17 Oktobar 2018 21:52

Svaki šesti građanin BiH siromašan

BANJALUKA - BiH je peta zemlja u Evropi po siromaštvu, a svaki njen šesti građanin je siromašan, odnosno živi sa primanjima manjim od 237 KM mjesečno, tvrdi profesor banjalučkog Univerziteta Duško Vejnović.

Objavljeno u BiH

BOGOJNO - Predsjedavajući Opštinskog vijeća Bugojno Igor Vrljić jedan je od 11 potpisnika pisma u kojem novoizabranog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića proglašavaju nepoželjnim u opštinama Srednje Bosne gdje žive Hrvati. Sa ovakvim stavom Vrljića ne slaže se načelnik Bugojna Hasan Ajkunić.

Objavljeno u Politika

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim da je važno da Centralna izborna komisija BiH, u skladu sa predviđenim rokovima, potvrdi konačne rezultate izbora da bi se blagovremeno mogli konstituisati organi vlasti.

Objavljeno u BiH

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH proglasilo je danas krivim i osudilo na ukupno 33 godine zatvora pripadnike bivše Armije R BiH Muhameda i Tarika Šišića, te Aziza Šušu i Emira Drakovca zbog napada na kolonu srpskih civila u selu Kukavice kod Rogatice 27. avgusta 1992. , kada je ubijen najmanje 21 Srbin, a ranjeno 39.

Objavljeno u BiH

BIHAĆ - Skupština Unsko-sanskog kantona smijenila je, na sjednici koja je i dalje u toku, Vladu Huseina Rošića (SDA).

Objavljeno u BiH

HAG - Predsjednik Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu /MMKS/ Teodor Meron zatražio je od sudije Žan-Kloda Antonetija da sačeka odluku Apelacionog vijeća u vezi sa zahtjevom nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića o diskvalifikaciji sudija iz procesa povezanog sa njegovom žalbom.

Objavljeno u BiH

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH odbila je na današnjoj sjednici prigovor Saveza za pobjede, u kojem se tvrdi da su SNSD i Milorad Dodik prekršili izbornu šutnju.

Objavljeno u Politika
  1. Najnovije

Arhiva

« Oktobar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31