Spriječeni smo u kontroli ponovnog brojanja glasova

Autor  Okt 11, 2018

Narod i pravda obavještava javnost i građane da je u toku najveća postizborna krađa.

Naime, u cilju da u finišu brojanja glasova SDA obezbijedi sebi dodatne mandate, a drugim strankama, prije svega Narodu i pravdi, oduzme glasove, počelo je ponovno brojanje i to uglavnom na onim biračkim mjestima na kojima je Narod i pravda imala najveći uspjeh, saopćeno je danas iz ove stranke.
- U 14.56 sati nam je javljeno da u 15.00 sati počinje ponovno brojanje glasova, sve sa ciljem da se onemogući da imamo svoje posmatrače na licu mjesta. Štaviše, na mnogim mjestima u Novom Grdu, u Centru i na Ilidži, našim akreditiranim posmatračima zabranjen je ulaz mimo zakona i svih pravila CIK-a. Pozivamo građane da zaštite svoje pravo na izbornu volju i zaštite cijeli proces od beskrupulozne krađe, kada ga već ne štite oni koji bi morali (CIK i druge nadležne institucije).

Poručujemo svim ovim bahatim kriminalcima koji bi da ono što nisu mogli steći voljom naroda nadoknade brutalnom krađom, da će Narod i pravda svim sredstvima spriječiti pljačku glasova i izigravanje volje građana - naveli su iz stranke.

Pozivaju predstavnike svih medija u Bosni i Hercegovini da podhitno dođu na mjesta ponovnog brojanja pomognu građanima da saznaju šta se dešava s njihovim glasovima i zašto je cijeli proces ovako tajnovit, netransparentan i nezakonit!?

- Ovim putem obavještavamo javnost i nadležne institucije da je cijeli izborni proces bespovratno kompromitiran i da će, ako ove krađe ne budu podhitno zaustavljene, u potpunosti izgubiti svaki smisao, a izborni rezultat biti kopija nekih diktatorskih režima - zaključuju iz Naroda i pravde.

(Revolucija.info / NAP)

  1. Najnovije

Arhiva

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31