Izetbegović: Potrebno implementirati rezultate i formirati vlast

Autor  Okt 16, 2018

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je u Briselu, na konferenciji pod nazivom "EU - zapadni Balkan: Kako zajedno graditi zajedničku budućnost", da je u BiH potrebno implementirati rezultate izbora, te formirati vlast.

Govoreći na panelu "Unapređenje društveno-ekonomskog razvoja kroz regionalnu povezanost i digitalnu ekonomiju", Izetbegović je istakao značaj regionalne saradnje, sa naglaskom na nesmetani protok robe, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

On je naglasio da je BiH u protekle četiri godine, nakon dugog perioda zastoja i blokada, uspjela da pokrene procese na svom putu prema EU integracijama.

Izetbegović je napomenuo značaj Reformske agende, kojom je, kako je rekao, počela primjena širokog programa društveno-ekonomskih reformi, čime su usvojeni novi entitetski zakoni o radu, te preduzete mjere na stabilizaciji budžetske potrošnje i fiskalne održivosti.

Posebna pažnja na ovom panelu posvećena je poboljšanju socio-ekonomskog sektora, razmatranjem načina za poboljšanje ekonomskog rasta i otvaranjem novih radnih mjesta, posebno za mlade.

Na konferenciji je razgovarano o uvezivanju zapadnog Balkana i EU kroz poboljšanje transportnih veza, energetske bezbjednosti, digitalne ekonomije, poslovne klime i mogućnosti za mlade.

(Revolucija.info / Srna)

  1. Najnovije

Arhiva

« Novembar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30