Loading...

Description

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu vodi istragu protiv Igora Bečića i nekoliko funkcionera JP Elektroprivreda Srbije, osumnjičenih za ugrožavanje bezbednosti Nataše Prišić, koordinatora u sektoru Unutrašnje kontrole EPS-a.

Progon je počeo prošlog leta, kad je Prišić, vršeći redovnu kontrolu, utvrdila da Slađana Mijanović i Slobodan Lučić nisu na radnom mestu u upravnoj zgradi JP EPS Novi Sad,kao i još nekoliko stotina drugih,koji godinama nisu dolazili na posao, a njihove personalizovane kartice su koristile kolege iz odeljenja Jelene Crnogorac, koje su ih prijavljivale pri dolasku i odlasku s radnog mesta.

Stotine zaposlenih po političkim linijama u Elektro privredi Srbije ne dolaze na posao a redovno prima plate.Politička pripadnost je dozvola za nerad,stalna izlaznica za odlazak sa posla po sopstvenom nahodjenju i blanko rešenje za samovoljan dolazak na posao nekoliko puta tokom godine.

- Sa kolegama Mijanović i Lučić pokušala sam da razgovaram, ali bili su veoma drski, bezbrazni i neprofesionalni. Slađana Mijanović je kasnije došla kod zaposlene Marijane Janković, kojoj je rekla: “Ko je ona? E, sada će da vidi kako će se ovo završiti!” Potom je u kancelariju ušla i Sonja Stanković, koja Mijanovićku i Lučića godinama pokriva provlačenjem identifikacionih kartica. Stanković je rekla: “Slađa i Sloba su zaštićeni, ne mogu im ništa. Jel ti znaš ko stoji iza njih? Igor Bečić! Slađa je njegova devojka, a Sloba je njegov rođak. Sad će da vidi ta Nataša” – navodi se u prijavi Nataše Prišić.

Marjanu Janković je, tokom kontrole, nazvao Igor Bečić i zahtevao da kontrola “preskoči njegovih dvoje”. Rekao joj je da će ostati bez posla i naredio da “Nataši prenese da obustavi kontrolu, a ukoliko neće, da će je pojesti mrak”.

Nataša Prišić i njene kolege Goran Ristić i Đorđe Topalov, s kojima je zajedno izvršila kontrolu, su sutradan pozvani u Beograd, na sastanak s Nenadom Dilberovićem, direktorom sektora Unutrašnje kontrole. On ih je obavestio da ga je Igor Bečić zvao pet puta. Od tada, Dilberović i generalni direktor EPS-a Milorad Grčić odbijaju svaku komunikaciju sa Prišić. ne daju joj radne zadatke i ne odgovaraju na mejlove u kojima je tražila sastanak. Nekoliko dana kasnije, Dilberović je pozvao Marjanu Janković i rekao joj tj. upozorio je da se “skloni od Nataše jer će ostati bez posla”.

Nataša Prišić mora biti ućutkana i proterana iz Novog Sada odluka je vrha države.Svi zaposleni koji su ranije svoja saznanja o kriminalu u Elektro Privredi Srbije počeli javno da iznose, politički Autoriteti Srbije koji su navodno u zakonu – dok su realno kriminalci po zakonu,kaznili su otkazima,premeštajima itd dok pljačka Narodne imovine godinama traje,gradjani Srbije revnosno plaćaju uvećane račune najskuplje struje u Evropi a politički pariziteri su se udobno smestili na grbači naroda.

Uz mobing, Prišić je izložena i fizičkom progonu.

- Dana 8. avgusta 2019, posle završene kontrole, prilikom povratka kući, u 15 časova, u ulazu zgrade sačekalo me NN muško lice, koje je sedelo na stepenicama i u rukama držalo flašu. Prošla sam pored njega i krenula ka stanu, nakon čega je isti krenuo za mnom. Uplašena, došla sam do ulaznih vrata stana kad mi je NN lice prišlo sa leđa i obratilo mi se rečima: “Samo nastavi da bauljaš dalje, videćeš šta će ti biti”, a zatim se okrenuo i trčećim korakom udaljio iz zgrade. U narednom periodu u više navrata se dešavalo da mi, u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim časovima, neko lupa nogama u vrata ili zvoni na interfon – navodi se u krivičnoj prijavi, koju je Nataša Prišić podnela 14. februara ove godine.

Igor Bečić očigledno zloupotrebljava političke funkcije narodnog poslanika i predsednika skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti kako bi u javnom preduzeću zaštitio svoju “devojku” Slađanu Mijanović i rođaka Slobodana Lučića. Omogućio im je radna mesta na koja nisu došli godinama, a sad ih na najbrutalniji način štiti, progoni i preti smrću Nataši Prišić. - Predsednika skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti preti smrću kontroloru koji časno radi svoj posao

Prišić je o ovom slučaju obavestila i predsednika Aleksandra Vučića. Na zahtev Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova je proverilo navode iz dopisa, u kome je ona iskazala zabrinutost za svoju bezbednost, i konstatovalo da je predmet prosleđen mesno nadležnom Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu. Prošla su tri meseca, a istraga još traje.

 Interesantno je kako će OJT Novi Sad procesuirati Predsednika skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Srbije koji preti smrću,dok istovremeno revnosno procesura obične gradjane za najmanju sitnicu. Kako će reagovati Republički Javni tužilac kao i druga nadležna tužilaštva republike Srbije,koja su još pre nekoliko godina dobila krivičnu prijavu protiv Igora Bečića i celokupne organizovane kriminalne grupe koju čine političari, sudije, tužioci, policajci, nazvane Vrbaški Lobi,ostaje enigma jer je ustaljena praksa u pravosudju Srbije odbacivanje krivičnih prijava protiv nosilaca javnih funkcija, za sada  je kaznenim merama i životnom ugroženošću izložena samo Nataša Prišić, koja je profesionalno izvršila radne zadatke i raskrinkala Bečićeve štićenike, kao i velike zloupotrebe u vrhu EPS-a o ćemu ćemo narednih dana pisati,svoje pisanje dokumentovati u nadi da će uslediti reakcija javnosti,poštenih gradjana i ljudi zaposlenih u EPS-u koji su spremni da odbrane Natašu kao i EPS od najezde pljačkaša i štetočina.

Photos
Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
Rate
0 votes
Info
14.05.2020 (14.05.2020)
51 Views
0 Subscribers
All News by Reporter
Recommend